Pages

Friday, August 5

Zaman kanak-kanakku

Time kecik2 wani tak layan jenis2 patung barbie, bagi wani patung macam tu menakutkan lg2 sebab leh cabut2 kepala kaki tangan.. bg wani scary owh! ='( tapi my aunt n arwah nenek suke belikan patung camtu, yelah name pun budak pempuan so adelah benda tu kat umah dulu. Tapi if nampak je patung tu, if time wani ngah sorang2, wani campak jauh2 patung tu, x pun sorok bawah kusyen mane2 bagi tak nampak dah..sebab rase benda tu berhantu n menakutkan. Tapi teddy bear sangat suke. Walaupun muke teddy bear tu bengis tak ingat dunia tp tetap cute compared tu patung ala2 barbie yg control lawa yg menakutkan. My personal view jelah, masing2 ade pendapat masing2 kan. Lagipun i'm a kind of weirdo. no offense k =) So leh bayang tak, dak umur 4 or 5 tahun sebelah tangan usung2 teddy bear, sebelah tangan lg bz dok campak2 patung, macam cute kan??! macam lah =P
so benda yg wani main time zaman kanak2 dulu:
nostalgic kan? disebabkan teman sepermainan adalah my bro, sebab tu mainan2 nye rupa cenggini. Digimon, lego, kete tamiya. Terpengaruh ngan citer Robocop lah main pistol2 tu. Tapi takde robocop manelah, ala2 gerak khas tu adelah kot.haha. Main gak masak2 ngan my sis kejap je pastu dah bosan tinggalkan die main sensorang. naseb baik dah besar ni boleh lah gak memasak =).
Lepas tu ingat tak time zaman old desktop tu? yg pakai disket2 tu.. kitorg penah ade satu, time tu tak mampu lg nak beli yg jenis pc pakai cd nyer lg. Lebih kurang mcm ni lah rupanya.
And game karateka nilah my fav game time tu =) best2..

Lepas tu time tu kan x de PS lg, entah lah if dah ade pun kitorang tak mampu nak beli lg kot. so yg ade pun tv game console, pakai tulah main mario main street fighter pe.. Alaa yg pakai tape tu, 9 in 1 lah, 20 in 1 lah..
yg bestnye bila dh start nk rosak console die tu, kene tekan or tarik ckitlah tape die, sebelah kene senget ckit, x pun kene tanggalkan cover die tinggal papan litar yg kat dalam je..
Banyak lg tp nilah antara yg paling teringat-ingat. Main tiang2, zero point, main sorok2 sampai longkang pun jadi tempat sorok. Main picnic2 bawah pokok pastu abis kene gigit kerengga balik umah terus nangis ngadu kat mak..hehe biaselah kecik lagi =P

Tulah entertainment zaman kecik2 dulu =). Ape2 game pun yg dilayan time zaman kecik2 dulu, Alhamdulillah saya membesar sebagai seorang yg normal dan sedang menuju ke arah masa depan yg lebih baik insyaAllah.. Wassalam, selamat malam, selamat bersahur n selamat berpuase =)

2 comments:

hanis-anati said...

wani same dgn hns...haha..tomboy ms kecik..n hns de pyakit hyperaktif, xleh dok diam..skrg dh terkawal sket, cume msih ssh nk focus dlm klas..btw,leh abaikn yg tu..tp seme yg wani men tu hns men..haha..de tmbahan lg r, ms kecik umah hns kt beserah jgk tp kt bhgian dlm kt area kg..jd de rumah papan ats pokok abah bwat tok hns ng along..seronok sgt..then klo men msk2, xmen r gune yg plastik tu..mmg gune kuali sape pye ntah dulu geng sekampung..siap gune api..cume x msk btul2 r..de ke goreng batu dgn bunge raye..bajet wat nsi goreng r..pastu mak taw, kene mrh sbb men api..tp x serik pon..haha...then klo wani men picnic kene gigit kerengga..hns men nyorok2, hns g sembunyi kt dlm pokok renek n terhantuk sarang tebuan..mmg azab r kene sengat sesarang tebuan...wat mak risau, tp lps kene cucuk ng doc kt bontot dh jd nak nkl blk pastu..haha..men kete tamiya dlm longkang...kejar dr luar tepi longkang tu..smpai jtuh guling2 dr ats bukit..parut de lg till skrg..hee...n xtvt fave, pantang nmpk kolam ikan..mest hns terjun..smpai mak buang je byk2 bju hns sbb bsuh pon x hlg lumpur..haha..indahnye zmn kecik2 dulu..bgn tdo fikir nk g maen ape je..haha..mlm pnt tdo n bgn semula tok smbg men esknye...

hanis-anati said...

oh btw..hns pun prefer teddy dr ptg barbie...hdiah bday hns ms umo sethun teddy bear..ade lg till now..n hdiah bday ms 5 thn barbie doll..hns x cmpk..tp hns gunting rmbut die jd kontot..pastu celup dlm water kaler..pastu dh tataw dh pe jd kt die..mak stress je sbb barbie doll kn mhl gile..haha..

Post a Comment